MATURA: 5 SAVETA ZA MATURU BEZ STRESA!

Life hacks: Kako se brzo spremiti za posao?
March 20, 2018
Show all

MATURA: 5 SAVETA ZA MATURU BEZ STRESA!

Matura… Iako je zabavno, spremanje za najveću noć u životu može biti stresno. Ne želimo da ostanete bez uživanja u toj večeri zbog stresnog perioda tokom spremanja, tako da smo vam pripremili 5 saveta koji će vam pomoći da ostanete mirni, a samu matursku noć učiniti čarobnom. Priprema za party je pola zabave, a ovo nije samo običan party, pa pratite naš vodič do večeri bez anksioznosti.

1. Fitnes

Znamo da imate da obavite milijardu stvari pre ovog velikog događaja (i polaganje maturskog ispita i odabir garderobe i šminka i cipele i…), ali neka fizička aktivnost može mnogo pomoći u smanjenju stresa pred maturu koji osećate. Krenite u teretanu, počnite sa jogom ili, prosto, počnite da šetate. Možda mislite da nemate vremena za fizičku aktivnost usled silnih obaveza, ali, verujte na reč, bićete zahvalni što ste nas poslušali. Ne samo da ćete se osećati mirnije, samo znajući da ste spržili neke kalorije koje će vam pomoći da se osećate seksi u haljini, već će i mozak bolje funkcionisati (jer i njemu treba odmor od pritiska).

2. Konzumiraj hranu koja će ti dati energiju

Dovoljno je teško jesti zdravo i normalnim danima, a kamoli u danima pred maturu! Ulazite jedan nov period života, zatim, gužva je svuda oko vas, velika očekivanja… Familija pritiska da odradite što bolje maturski ispit, ti si opterećena i ispitom i proslavom… I nekako ti redovno uzimanje obroka promiče. A to nije dobro. Potrudi se da ovih dana konzumiraš što više voća, povrća i orašastog voća (bademi, orasi..) tokom celog dana kako bi održala energiju i fokus.

3. Ostani hidrirana

Što više vode tokom dana će ti pomoći da se otarasiš toksina iz organizma, a koža će ti biti blistavija (bez nesavršenosti koje se dešavaju usled nedovoljne hidriranosti). Neka flaša vode uvek bude pored tebe.

4. Opuštaj se!

Znamo da si u stresnom period, ali tokom dana nađi uvek malo vremena za sebe. Da li ćeš uz čaj ili kafu da pročitaš par stranica knjige koja ti se sviđa ili ćeš da slušaš muziku, možda sebi da priuštiš neku mirišljavu kupku – odaberi sama šta ti najviše prija! Ali, nađi vremena za sebe.

5. Fokusirajte se na zabavu

Kada dođe veliki dan, kad prođu svi ispiti, a ostalo je samo da se obučeš i kreneš put proslave – opusti se. Ne opterećuj se da li ti je outfit savršen ili je mogao da bude bolji, kakva je šminka… FANTASTIČNA SI TAKVA KAKVA SI! Fokusiraj se na zabavu, jer sve u životu može da ima reprizu, samo je matura jednom. Veruj nam na reč.


Možda možemo da ti pomognemo u izboru otfita za mature? Pogledaj našu matursku ponudu klikom na
link ovde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *