Life hacks: Kako se brzo spremiti za posao?

Šta je moda?
March 20, 2018
MATURA: 5 SAVETA ZA MATURU BEZ STRESA!
May 11, 2018
Show all

Life hacks: Kako se brzo spremiti za posao?

Osim ako nisi neka Super-žena sa Kriptona, verovatno si iskusile jutarnji haos bez početka I kraja. Postoje dani kada šta god da radiš – ne ide, pa ni jutarnje spremanje. Koliko ti se puta desilo da zakasniš na posao zbog toga što nisi mogla da odlučiš koje cipele da obuješ ili koju narukvicu da staviš I da li bi trebalo uopšte je staviti!?
Pa, tu smo da pomognemo! Srećom, postoje nekoliko brzih trikova koje možeš lako dodati svakodnevnoj rutini …

Spremi outfit veče pre

Postoji razlog što te je mama naučila ovom triku kad si bila mlađa – potpuno je logično! Ako spremiš sve uveče, ujutru ne razmišljaš. Ako se čak ujutru I predomisliš oko outfita, lako ćeš odabrane komade zameniti novim, što će definitivno da oduzme manje vremena, nego kompletan odabir…

Drži nakit organizovanim

Podigni ruku ako ti je poznata ova scena: konačno si se spremila, sve je spremno za odlazak, ali… ALI NE MOŽEŠ DA IZVUČEŠ OGRLICU IZ KUTIJE ZA NAKIT, JER JE SPETLJANA SA SVIM OSTALIM OGRLICAMA! Ama, taj čvor se ne može razvezati, a ti pokušavaš li pokšavaš I sve misliš ‘e, sad je sigrno kraj…’. Da objasnimo: lanci se nikada ne smeju čuvati sa drugim lancima, za početak. Držite ih odvojeno jedan od drugoga i obavezno držite svoje najdraže komade na jedinstvenom mestu tako da uvek znate gde ćete najčešće naći one koje nosite.

Bez previše accessorize-a

Još je Coco Chanel rekla:

uvek uklonite jedan accessory pre nego što napustite kuću.

Preporučujemo bolju taktiku: inicijalno ne stavljaj previše! Kad je accessory u pitanju pravilo je: manje je više.  Osim ako baš ne želiš da privčeš pažnju parom minđuša i ogrlicom, drži se jednostavnih, šik komada.

Mesto za kapute, jakne, ogrtače…

Jedna od najvećih stvari koje možeš učiniti za svoj život i garderobu je da držiš svoje jakne, kape, kapute, ogrtače, šalove, čak i čizme za kišu – odvojeno od ostatka ormara. Na taj način smanjuješ količin gužve u ormaru, pogled na garderob postaje otvoreniji I lakše ćeš da odabereš outfit.

Biz torba neka bude spakovana veče pre!

Uvek veče pre spakuj biz torbu. Tako ti se neće desiti da zaboraviš punjač za lap ili da ubaciš ujutru daljinski od TVa mesto miša. Takođe,  torbu možeš da staviš I par sitnica koje ti ne trebaju za poslovne aktivnosti, ali mogu da ti koriste tokom dana.

U početku će ti biti možda malo teže da se pridržavaš ovih jednostavnih trikova, ali vremenom će ti postati rutina.
Imaš li ti neke trikove za brzo spremanje? Ako imaš, podeli ih sa nama u komentarima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: